London, Trump och spel

Dådet i London i dag dominerar nyhetssändningarna sedan det inträffade i eftermiddags. Jag fick först reda på det via Sky News, men har därefter följt det någorlunda via BBC World och SVT samt på några tidningssajter. Uppenbarligen var det ett terrordåd då den ensamma gärningsmannen först körde över folk på Westminster Bridge, kraschade bilen mot det räcke som omger parlamentet, men tog sig in på området, dödade med kniv en polis innan han själv sköts ihjäl. Dådet har stora likheter med de som ägt rum i Nice och i Berlin om än mannen i dag använde sig av en stor personbil i stället för en lastbil.

Tillvägagångssättet tyder på att det är just ett terrordåd. IS har ju uppmanat sina medlemmar att begå dåd med de medel som står till buds. Ännu är mycket oklart om gärningsmannen i London och vilka kopplingar han hade till olika rörelser. Dådet är förstås fruktansvärt i sitt urskiljningslösa våld och många kommer att använda detta för att ytterligare spä på sitt hat mot framför allt muslimer. Och det oavsett vem gärningsmannen var eller vilket eventuella syfte som kan ha drivit honom. Aljazeera uppger att mannen tillhörde en islamistisk grupp som var förbjuden i Storbritannien. Det finns nog också fog för antagandet att dådet minskar mångas känsla av trygghet.

Dagens Trump handlar om att han faktiskt sitter i en position som han varnade väljarna för under sin valrörelse. Ett stående inslag i hans kampanj för att bli president var nämligen att hans motståndare Hillary Clinton utreddes (för sina e-postmeddelanden) av FBI. USA kan inte ha en president som utreds av FBI, hette det då. Gång på gång hetsade Trump mot Clinton och menade att hon borde buras in. Han och andra i hans dåvarande kampanjorganisation hävdade att hon inte ens borde få tillgång till de hemligstämplade uppgifter som presidentkandidaterna får.

Nu visar det sig att Trump alltsedan juli förra året själv är föremål för utredning av FBI. Det som undersöks är Trumps kopplingar till Ryssland; kopplingar som är tydliga och som redan har fått till följd att åtminstone två personer i hans utsedda stab efter det att han tillträtt som president fått lämna sina uppdrag. FBI:s utredning av hans kopplingar fortsätter.

Detta faktum tillsammans med Trumps och andra republikaners högljudda anklagelser mot Clinton borde förstås resultera i att republikanska kongressledamöter och senatorer drar öronen åt sig och slutar att ge Trump det stöd som han vill ha. Vi får väl så småningom se vad som händer vidare i detta fall. Gissningsvis blir allt fler amerikaner medvetna om att presidenten själv är det största hotet mot USA:s säkerhet. Inte muslimer eller mexikaner utan – Donald Trump i egen hög person.

Då och då händer det att jag skriver om hur mycket pengar som läggs ner på spel. Jo, jag har mina stående rader på lotto och tips. Ibland blir det en vinst på ett par tior. Det är inte mycket men fullt tillräckligt för att jag ska fortsätta lämna in mina rader. Men ibland kan man ju fundera. Som i kväll när jag rättade mina sex lottorader som spelas i båda dragningarna. Sex rader à sju nummer. På Lotto 1 hade jag en rad med tre rätt och fem rader med noll rätt. På Lotto 2 hade jag tre rader med ett rätt och tre rader med noll rätt.

Självklart ingen vinst, utan pengarna ner i statens ficka. Med tanke på den här dagens utfall av spelet borde jag lägga av omedelbart med mina rader. Men som alla spelare tänker jag att mina rader förr eller senare kommer att slå in och ge den storvinst som vi alla drömmer om. Och om jag inte gör det så har jag lovat dottern att hon får ärva mina stående rader så kanske någon rad ger utdelning under nästkommande 35-40 år. För det är så länge som jag hållit på.

Min dag har varit bra och intensiv med träning i morse och sedan efter en del privatadministrativt pyssel handräckningstjänst hos bästa kompisen som skulle byta dörrar. Det visade sig inte vara helt enkelt, men med envishet och många små justeringar blev resultatet helt acceptabelt.

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten. Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och nu verksam i egna firman Brola. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till London, Trump och spel

  1. Moa skriver:

    Nu visar det sig att FBI alltsedan juli förra året själv är föremål för utredning av FBI.
    Du menar Trump, va?

Kommentarsfältet är stängt.