Drogs tillbaka

Obamacare, sjukvårdsreformen som USA:s förre president Barack Obama fick igenom under sin tid i Vita huset, blir kvar. President Trump, som under hela sin kampanj lovade sina väljare att skrota Obamacare och ersätta det med en annan bättre och billigare reform, har misslyckats infria löftet. I går sköts omröstningen i representanthuset upp till i dag och i dag drog president Trump tillbaka sitt förslag. Detta efter att det stod klart att inte tillräckligt många republikaner skulle rösta för det.

Det är naturligtvis en ordentlig motgång för Trump och det ska bli intressant att se vad han kommer att skylla på. Att demokraterna i representanthuset var emot förslaget var givet, men att också så många republikaner insåg att förslaget skulle bli ett dråpslag mot uppskattningsvis 14 miljoner amerikaner nästa år var en positiv överraskning. Dessa republikaner är värda en eloge som förmådde att stå emot den nye presidentens påtryckningar. Politikernas uppdrag är ju, som jag skrev i går, främst att ta tillvara och verka i väljarnas intressen och inte vara röstboskap åt en egensinnig och egenkär ledare.

Vad som i övrigt har hänt har jag inte så mycket begrepp om. Fredagarna är ju som de är med mycket rutiner. Träning och gott snack med goda vännen, besök på banken och så spring i tvättstugan. Däremellan korsordet i DN och en växande frustration över att fixa allt utom en sak som jag inte fick eller får någon ordning på. Den frustrationen övergav jag dock snabbt eftersom den inte leder till någonting. Får väl satsa på lördagskorsordet i stället.

Dottern kommer hit i morgon för att spendera ett antal dagar. Det ser jag verkligen fram emot och vi får väl se om vi hittar på något och i så fall vad det kan tänkas bli. Kanske en fotosafari med hennes tändsticksaskkamera Vem vet?

Annonser

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten. Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och nu verksam i egna firman Brola. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.