Avgörande på onsdag

I morse fick dottern vackert följa med till Friskvårdskompaniet för en stunds träning. Hon knorrade förstås, men jag har ändå en känsla av att hon tyckte det var en bra start på dagen. Hon hinner vara med på onsdag morgon också. Dock tror jag inte att hon efter två besök där får det till en vana och söker upp ett gym i Sundsvall. Två träningar är dock bättre än inga alls. Nu är det ju inte så att hon är otränad precis. Varje dag går hon ju till och från jobbet och det blir väl sammantaget en och en halv timmes promenad plus att hon hela tiden är på fötterna på jobbet.

Efter att ha frukosterat, löst korsord och pysslat lite så begav vi oss ut för lite shopping och bilkörning. Dottern har ju inte någon bil, men behöver köra då och då för att inte tappa känslan. Bland annat åkte vi ut till Kåge hamn. Dock blåste det så väldigt att det var svårt att hitta någon vägg som låg i lä.

Här hemma har grabbarna som håller på med balkongerna hälsat på. De har fixat taket nu och vi hör hur det jobbas runt omkring oss. Förmodligen kommer de för att glasa in balkongen någon gång den här veckan. Kanske i morgon. Kanske på onsdag. Vi får se. En elektriker ska väl också dyka upp så småningom och fixa belysningen.

Det är kul när dottern är här. Hon är kreativ och klok och kul att snacka med. Och det saknas inte samtalsämnen. När vi inte ses så ofta är det mycket som ska tas igen och dagarna med henne i huset blir helt annorlunda än de annars är.

Nu i kväll spelades den sjätte kvartsfinalmatchen mellan Skellefteå AIK och Frölunda här hemma i Skellefteå. I fjärde perioden gjorde Frölunda vinstmålet och det står nu 3–3 i matcher. Avgörande på onsdag i Göteborg. Var det inte Frölunda som förra året vände en kvarts- eller semifinalserie och gick vidare? Om det var så har Frölunda ett psykologiskt övertag förutom att laget spelar hemma i den sista matchen. Jag vill ju så gärna tro att SAIK klarar av det, men befarar att Skellefteås hockeyspelare får börja semestern i veckan.

Ute i världen fortsätter demonstrationerna – och regimens gripanden av demonstranter – i Minsk, Vitryssland. Bilderna är talande för hur illa ställt det är i landet där makten inte tål ens tanken på att folket vill något annorlunda än det som regimen dikterar. I Ryssland är det förstås samma sak. Demonstrationer runt om i landet ger eko runt om i världen, men i ryska medier nämns de över huvud taget inte alls. Med strypta och hårt kontrollerade medier får inte folkflertalet sig annat till livs än det som Putin och hans regim vill att de ska veta. Det vill säga ren propaganda.

Utvecklingen i dessa och tyvärr många andra länder visar hur viktigt det är att fria medier fungerar. Medier som inte styrs eller kontrolleras av dem som har makten. Ofelbart leder restriktioner för medierna till att samhällena stagnerar och demokratin allt mer sätts på undantag. Makthavare måste hela tiden kunna granskas och kritiseras och det gäller oavsett på vilken nivå dessa makthavare sitter.

Om det inte klart har framgått av det jag skrivit tidigare, så kan jag meddela att dagen varit god. Det kommer förhoppningsvis morgondagen också att bli.

Annonser

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten. Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och nu verksam i egna firman Brola. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.