Slutspelat för SAIK

Halva sista perioden återstår i skrivande stund mellan Frölunda och Skellefteå AIK i den sjunde och avgörande kvartsfinalmatchen i hockey. 2–2 står det. Undrar hur det går? Men innan jag har skrivit klart är det säkert avgjort. Hoppas kan man ju alltid att det går vägen för SAIK.

I dag åkte dottern hem till Sundsvall. Det blev väldigt tomt efter henne. Dock var det fortfarande folk i huset. En av grabbarna som håller på med balkongerna fick dit alla plåtdetaljer och glaset på balkongen så nu har vi en aning om hur det kommer att bli. Han kommer tillbaka i morgon bitti för att slutföra jobbet; det är tydligen några detaljer kvar. Men redan nu kan vi konstatera att det blir väldigt bra. Vi behöver inte stå ut med någon blåst och glaset blir jättelätt att putsa. En fiffig konstruktion, tycker jag, medger att man kan öppna balkongen helt och det i sin tur innebär att det inte behöver bli varmt som inne i ett växthus när solen ligger på som mest i sommar.

Den här dagen kommer väl att gå till historien. Inte för att inglasningen av balkongen blev klar utan mer för att Storbritannien lämnade in skrivelsen som innebär att landet begär sitt utträde ur EU. Om två år ska förhandlingarna vara klara och Storbritannien vara ute som medlem i EU. Ända sedan det stod klart att folkomröstningen förra året slutade med att en majoritet av britterna sade nej till EU, har det diskuterats och spekulerats om hur det kommer att bli dels för Storbritannien, dels för EU.

Självklart blir det konsekvenser för båda parter. Men vilka konsekvenserna blir återstår att se. Klart är, tycker jag, att det mest blir Storbritannien som kommer att förlora på att kliva ur gemenskapen. Det blir inte så lätt för landet i fortsättningen att nå de avtal som krävs för att landets näringsliv ska må gott. Talesättet att ensam är stark kommer än en gång att inte besannas. Så tror i alla fall jag. Men undan för undan lär vi få veta vad förhandlingarna resulterar i. Det är ju en lång process som återstår och i slutändan ska – om jag har förstått saken rätt – de 27 övriga EU-länderna rösta om och godkänna uppgörelsen som träffas.

Nu har kvartsfinalserien avgjorts. SAIK förlorade när Frölunda fick in en puck i förlängningsperioden och därmed är säsongen över för Skellefteås hockeyspelare. Nåväl, alla eror har sina början och sina slut och vi får väl vara nöjda med att det i alla fall blev kvartsfinalspel. Den här säsongen har ju inte varit så där lysande som tidigare och bara det faktum att laget kom sexa i grundserien var kanske en indikation att det skulle bli svårt i slutspelet.

När hockeysäsongen är över får vi inrikta krafterna på att se till att stötta våra fotbollslag. Men om Skellefteå någonsin ska få ett fotbollslag i en högre serie – och det gäller både dam- och herrlag – så kommer det att krävas ett betydligt ökat samarbete mellan klubbarna.

Annonser

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten. Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och nu verksam i egna firman Brola. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.