Varför snöar det nu?

Jag har inte hört något om det. Ingen har talat om det. Så då kan man fundera på hur det kunde bli så här. Sedan några timmar tillbaka kommer det snö över Skellefteå. Gräsmattorna och naturen kläs återigen i vitt. Snön lägger sig över de parkerade bilarna och börjar nu även bilda ett heltäckande lager på gång- och cykelvägar. Ja, även på gatorna brer snötäcket ut sig. Och som sagt – jag har inte hört någon vädersiare tala om snö nu. Ingen vädersajt har visat på att snö ska falla. Tvärtom. Det var ju i helgen som det skulle börja vända och bli lite varmare.

Så medan de stora flingorna faller utanför fönstret i ett, som det ser ut, allt mer intensivt tempo får jag väl försöka att orda om något annat. Som exempelvis att Sunnanås damer åkte till Luleå i dag och inkasserade en mycket knapp förlust med 1–0 där motståndarna gjorde sitt segermål två minuter före slutsignalen. Moröns damer fick också ta emot ett nederlag mot ett lag från Umeå. Det hade säkert inte Morön räknat med efter 15–2 efter tre matcher. Derbyt på fredag i veckan som kommer mellan våra lag blir spännande. Båda lagen vill förstås vinna och därmed känna sig som bäst i stan och båda lagen siktar helt säkert på att visa att dagens förlust var något tillfälligt. Det är bara att hoppas på att derbyt inte ska behöva störas av snöfall.

Finalen i Eurovisionsmelodifestivalen pågår nu. Alla bidrag har ännu inte framförts och det svenska bidraget är tydligen bland de sista. Om inte sist. Tävlingen engagerar mig inte så mycket utan det blir mest slötittande. Alla tycks ju känna att just de ska vinna och för att föregripa omröstningen kan jag nog redan nu påstå att rätt låt vann. Eller inte… Det är ju allvar för de som deltar, men det allvaret kan jag inte riktigt dela.

Så det är som det mesta här i världen. En del saker engagerar man sig i. Andra låter man vara.  Just nu riktar jag mitt intresse mer åt vädrets håll och det gör jag i en trygg förvissning om att ingen kan göra något åt. Det är som det är. Men synpunkter har man ju på det. Och det mot bakgrund av att man tycker att det inte ska komma ett kraftigt snöfall så här mitt i maj.

 

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten. Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och nu verksam i egna firman Brola. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.