Bara några korta rader

I dag – ja, framemot kvällningen – kom dotter Moa hit. Det var kul och hon är förstås alltid så efterlängtad och välkommen. Vi har tagit det lugnt under kvällen när vi kollat semifinalen i hockey-VM mellan Sverige och Finland. Roligt att Sverige vann och får spela final mot Kanada i morgon. I kväll så höll vi på olika lag för att det skulle bli lite tjafs mellan sofforna. Det var dottern som frivilligt höll på grannlandet.

En tidig morgon blev det och därmed blev hela dagen stillsam med lite reell shopping och lite fönstershopping. Vi var in i någon butik också och ”tummade” på varor. Det hade nog kunnat bli lite fotboll också, om jag hade upptäckt i tid att Sunnanås herrar spelade en match på Sörvalla. Nu gick det bra för laget trots eller tack vare att jag inte var på plats och tre poäng togs. Kul för nykomlingen Sunnanå.

Så ser jag att USA-presidenten Donald Trump har begett sig ut på sin första utlandsresa – som president. Han drog iväg med hustru och dotter till Saudiarabien. Där har han gjort klart med ett avtal som säger att Saudiarabien köper vapen av USA för 960 miljarder kronor under en tioårsperiod. Trumps företrädare, Barack Obama, stoppade vapenexporten till Saudiarabien på grund av deras inblandning i det blodiga kriget i Jemen.

Störst uppmärksamhet väckte det faktum att Trumps fru Melania och dotter Ivanka inte hade slöja när de kom ut ur planet. Det är ju bara två år sedan som Trump ilsket twittrade om vilken förolämpning  Michelle Obama utsatte saudierna för när hon inte bar slöja under ett av president Obamas besök där. Nu, när han själv är där med hustru och dotter, är det tydligen inte så noga. Men det är varken första eller sista gången som Trump säger en sak och gör en annan.

Nej, nu blir det till att ägna sig åt dottern. Vi får väl se vad morgondagen för med sig. Det blir säkerligen en bra dag den också. Men så bra som födelsedagen blir den inte. Tror jag. Det var den bästa på många, många år.

Annonser

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten. Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och nu verksam i egna firman Brola. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.