Urusel kvalitet

Det är väl förmodligen bara mina generationskamrater som känner igen uttrycket ”myrornas krig” Det var när tv-sändningarna var nya och naturligtvis bara i svart-vitt. Det var korniga bilder och man snarare anade än såg vad som hände. I dag och nu i kväll har jag fått starka associationer till den gamla tiden, som inte alltid var så god. Ett par dagar har jag sett fram emot Sveriges VM-kvalmatch mot Frankrike. Den sänds på Kanal 5. Kvaliteten är urusel. Kornigt och eländigt. Man ser knappast vilka nummer spelarna har på tröjorna och definitivt inte matchuret som visas i ena hörnet av rutan. När bollen spelas är det som en lång vit svans efter den och det ser ut som att bollen studsar i vatten och spelarna springer i vatten.

Hustrun säger att Kanal 5 ska upphöra i utbudet. Jag vet inte hur det blir, men om de annars tänker sända i den här usla kvaliteten så är det lika bra att klippa sändningarna – just nu. Tids nog får jag veta hur det gick i matchen. Till de som eventuellt är ansvariga för kanalen och dess framtid så kan jag glädja dem med att kvaliteten är precis lika dålig när reklamen visas. Det kan ju alla reklamköpare notera. Det ”löns” inte att skicka in pengar till den kanalen. Så skulle jag i alla fall tänka.

Detta om det akuta och det som händer just nu. Jag är glad över att Sverige lyckades kvittera i slutet av första halvlek och vi får väl tro och hoppas på att Sverige kan vinna den viktiga matchen. Eller i alla fall få oavgjort. Detta om ett deltagande i VM ska kunna bli aktuellt.

I England var det nog många som i dag blev överraskade av valresultatet. Premiärminister Theresa May utlyste ju valet för att få ökat stöd för sin linje i de förhandlingar som startar om tio dagar och som ska forma villkoren för Englands utträde ur EU. Resultatet blev att Tories i stället tappade sin egna majoritet. Snabbt snackade May med drottningen och fick i uppdrag att bilda en ny regering. Hon måste ha stöd av ett annat parti och får det av unionspartiet DUP. Majoriteten i parlamentet blir ändå väldigt knapp.

Många tror att May inte kommer att bli särskilt långvarig på posten som partiledare för Tories och därmed som premiärminister. Det återstår att se vad som händer. Men inom hennes parti är många upprörda över hennes nästan diktatoriska sätt att styra valkampanjen där hon satte sig själv i fokus och i en mycket restriktiv utsträckning lät andra framträdande torypolitiker uttala sig. En sådan ordning straffade sig och straffade sig hårt.

May tycks dock inte beröras särskilt mycket av detta. Hon kör vidare. Men under ytan bubblar det och det alls inte osannolikt att det antingen snart blir ett nyval eller att en ny partiledare röstas fram. Det viktiga hos kritikerna inom Tories tycks vara att Theresa May ska bort.

Nu ska jag gå in och kika på den korniga sändningen igen. Matchens slutskede kan ju bli riktigt spännande.

Annonser

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten. Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och nu verksam i egna firman Brola. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.