På bröllop i Ersmark

Det blev en lite annorlunda midsommarafton för vår det i år. Vi var bjudna på bröllop och det var lite spännande eftersom det var drygt 30 år sedan åtminstone jag var på ett bröllop senast. Och då räknar jag inte vår enkla vigsel för 15 år sedan.

Förmiddagen ägnade vi därför åt att förbereda och fixa en del käk som vi lovat att ta med oss och under tidig eftermiddag åkte vi ut till Ersmark där Karl-Axel och Exuperancia skulle vigas. Det var lättsam och trevlig stämning från början. Prästen kom och det var stiftsadjunkten Robert Koss, som blir kyrkoherede i Bureå i augusti. Det visade sig att vi hade mycket att tala om – Sunnanå SK och fotboll i allmänhet och hans dotter Lovisa i synnerhet. Lovisa spelar ju i år i Uppsala efter många år i Sunnanå. Det var kul att orda med honom.

DSC05275 2.JPG

Här på bilden äger själva vigseln rum och den skedde delvis på svenska och delvis på engelska. På gården hade det slagits upp ett tält i vilket det hade dukats upp och det var där som vigseln ägde rum. Det såg ju lite skakigt ut med vädret under förmiddagen, men lagom till själva högtiden sken solen från en klarblå himmel.

För båda parter var det naturligtvis en stor dag. Kanske mest för Exuperancia. Under många år jobbade hon nämligen som nanny åt en familj i Singapore. Dottern i den familjen, som hon hade hand om sedan hon var sex månader gammal till dess att hon var 16 år, hade kommit hit för att vara med på bröllopet. Och det var sannerligen inte nästgårds som hon kom från. I onsdags landade hon efter en resa från – Australien. Där bor nämligen hennes familj nu.

Men inte nog med det. Utan att Exuperancia hade en aning om det kom även sonen i familjen, som hon var nanny för från det att han var nyfödd till dess att han var i 17-18-årsåldern. Också han hade kommit resande från Australien! Dock hade han stannat till hos sin tjej som är utbytesstudent och håller till i Stockholm. Också hon var förstås med i Ersmark.

DSC05383.JPG

Dessa ungdomars besök och närvaro var förstås till stor glädje för Exuperancia.

Med god och mycket mat och goda drycker samt självklart en mycket god stämning och gemenskap fortsatte så kalaset i tältet och på gården i Ersmark. Inbjudna var alla fina grannar och det var trevligt folk alltsammans med samtal och skratt.

DSC05337.JPG

Vi som var från stan åkte hem framåt aftonen. Men vi är övertygade om att kalaset pågår och att det blev en minnesvärd dag för alla som var där. Inte minst för brudparet själva och för alla deras nära och kära. För oss blev det i alla fall en dag som vi kommer att minnas som en bra dag.

Vad som har hänt ute i världen har jag inte en aning om. Gissningsvis rullar det väl på som vanligt runt om på vår jord utan att jag behöver blanda mig i eller ge mina synpunkter på det.

Annonser

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten. Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och nu verksam i egna firman Brola. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.