Epilog för två

Det har i stort sett bara varit sport i dag. Och ni känner redan till vad som har hänt. Sunnanås damer spelade hemma mot serieledaren Notviken och fick stryk med 1–2. Men jämfört med matchen förra veckan borta mot AFC Luleå spelade Sunnanå bra. De hade mest boll och skapade många farliga situationer där laget med lite tur skulle ha kunnat flera mål. Tyvärr gick inte bollen som vi supportrar ville in i mål. I stället gjorde Notviken två mål och Sunnanå reducerade i andra halvlek.

Det var en bra match, tycker jag. Även om det naturligtvis var synd att Sunnanå förlorade. Men sju matcher är kvar och jag tror att Sunnanå med det driv som finns i laget kommer att ta poäng i alla dessa matcher. Men om det blir tre poäng i alla, återstår att se. Notviken lär vinna serien och få kvala upp till Elitettan. I alla fall som det ser ut i dag.

I friidrotts.VM var det sista gångerna som Mo Farah från Storbritannien och Usain Bolt från Jamaica skulle framträda på arenor. Mo Farah siktade in sig på en seger på 5.000 meter och om han hade lyckats med det så skulle han ha tagit dubbla guld – igen. Nu blev det inte så. Han kom tvåa och tog silver.

Som den store idrottsman han är så var han lika glad för det och han tycktes vid den korta intervju han gav vara helt nöjd med sitt silver. Nu kommer han att ägna sig åt att bara leva med sin familj. Men gissningsvis är han inte slut som en av världens främsta långdistansare. Det finns ännu längre sträckor att springa – maraton. Han kommer nog att satsa en del på det för att se hur bra han kan bli på den tuffa distansen.

Usain Bolt är ju ett kapitel för sig själv. Han har varit ett unikum i friidrottsvärlden genom att han har kunnat hålla så otroligt hög klass som sprinter i nio år. Det är han ensam om i friidrottshistorien.

Men sista framträdandet som siste löpare i Jamaicas stafettlag på 4 x 100 meter blev en besvikelse. Framför allt för honom men också för den närvarande publiken och förmodligen miljoner människor framför tv-apparaterna. Han hann knappast komma igång förrän något brast i – eller något hände med – hans vänsterben. Han grimaserade illa och var tvungen att bryta. Efter en kullerbytta blev han liggande på banan.

Det var definitivt inte ett slut på karriären som sprinter som han ville ha. Vi får väl se vad han hittar på framöver. Han har ju talat om att pröva på amerikansk fotboll, som han ju onekligen har de fysiska förutsättningarna för. Både med sin styrka och sin snabbhet. Om det blir så vet ingen. Just nu vet inte heller särskilt många vad det var som hände med hans ben. Om det bara var en krampkänning eller om det var en muskelbristning. Eller något annat.

Ja, som ni ser blev det bara sport. Kort kan jag notera att någon eller några idioter körde rakt in i en folkhop i Charlottesville i Virginia i USA. Den extrema högern – Ku Klux Klan, nazister och Vit maktrörelsen – höll en demonstration där och möttes förstås av motdemonstranter. Då kördes en bil som förmodligen framfördes av någon extremist på högerkanten rakt in bland motdemonstranterna. Åtminstone en person sägs ha dödats och flera är mycket allvarligt skadade.

President Trump fördömde våldsamheterna, men fick omedelbart stark kritik för att han inte nämnde KKK, nazisterna och Vit maktrörelsen vid namn. Han fördömde det fruktansvärda som utförs ”från många sidor”.

Hur den karl´n tänker och vad han tänker – eller ens om han tänker – innan han säger något förblir ett mysterium.

 

Annonser

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten. Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och nu verksam i egna firman Brola. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.