Rösta på oss!

Nu är tävlingen igång! I kväll lades de tre bidragen till vår pepparkaksbyggetävling ut på Facebooksidan The Theander Ginger bread contest. Där hittar ni bidragen från Team Norrland (dotter Moa och jag), Team Nora (Birgitta och Hanna) samt Team Kalmar (Patrik och Per). På den sidan kan ni trycka på ”Gilla” för det bidrag som ni tycker är bäst.

Bara för att puffa för vårt bidrag lägger jag ut bilder på det även här. Det visar först bygget innan det har fått färg, sedan med färg och det tredje när led-lamporna får ögonen att lysa.

Jag tycker förstås att vårt bidrag är bäst och förtjänar en vinst. Röstningen pågår till klockan 21 den 22 december. Flest gilla – eller likes – vinner.

På onsdag ska Försvarsberedningen lämna över ett förslag till regeringen hur vårt civila försvar ska kunna byggas upp igen. I samband med att det så kallade kalla kriget tog slut skrotades vårt civila försvar. Det var rent korkat, tycker jag. I Finland däremot – som i långa stycken kopierade det sätt på vilket Sverige byggt upp sitt civila försvar – fortsatte man att värna civilförsvaret. Det gör man mycket aktivt än i dag och det lär man fortsätta med.

Nu har Finland blivit en inspiration för Sverige och enligt vad Dagens Nyheter uppger så kommer Försvarsberedningen att föreslå att vi ska bygga vårt framtida civilförsvar i nära samarbete med Finland. Kontakter med Finland har förstås hållits och man får väl utgå från att Finland är intresserad av ett sådant samarbete. Det finns ju redan i dag ett samarbete mellan länderna när det gäller det militära försvaret.

Vi får väl se mer i detalj på vad förslaget innehåller när det presenteras på onsdag. Fast det är väl osäkert om jag kan skriva något om det då eftersom vår resa då har påbörjats.

Min dag har varit bra och den har gått i spänd förväntan på att pepparkakstävlingen ska börja. Tänk att det kan vara så.

Annonser

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten. Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och nu verksam i egna firman Brola. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.