Kända rutiner väntar

Så har det gått ett antal dagar sedan jag senast gjorde ett inlägg här på bloggen. Det blev inget i fredags eftersom vi då gjorde i ordning det sista inför resan hem och så var det tid på flygplatsen i väntan på att SAS-planet skulle gå. I går lördag blev det inte heller något. Att sova på planet är lite svårt. Det blir bara någon kort stund då och då. Och så blev det fyra timmars väntan i Köpenhamn innan planet till Stockholm gick.

När vi bokade resan hade jag nog i bakhuvudet att jag skulle fixa att köra upp från Stockholm och ända hem. Men snart nog insåg jag att det inte skulle gå. Så vi stannade hos dotter Moa i Sundsvall i går kväll. Sov ut och tog den sista delen av hemresan i dag.

Nu är allt uppackat och jag har gjort en tvärkoll på posten för att se om det är något som skulle ha betalats och så fixade jag det. I morgon är vi gissningsvis i fas med tiden igen.

Det är alldeles tydligt att det har kommit mycket snö när vi varit borta. Just nu har ett lätt snöfall åter börjat och jag kan tänka mig att det är många som är ganska trötta på att skotta. Grannen Tord konstaterade redan när vi var kvar i USA att det snöat i en hel vecka. Han skottar ju frivilligt och gör fint utanför våra ingångar. Och det bara för att han tycker att det ska se prydligt ut. Posten har han tagit hand om och väl skött ett par blommor som jag är lite rädd om.

Det var gott att ha TV:n på och kolla på nyheterna. Under tiden i USA har det sannerligen inte blivit särskilt mycket tv-tittande – vare sig för nyheter, sport eller något annat. Däremot kollade vi en del på Netflix där en massa serier och filmer visas. Men det blev mest slötittande när tvillingarna hade lagt sig om kvällarna och det blev lugnt och stilla i huset.

Nu ser jag fram emot vardagen som vi känner den. Att halka in i väl kända rutiner är inte dåligt och måhända hittar jag en kraft att mer skriva än jag gjort hittills. Dock inte här. Det finns så mycket att skriva om och som jag vill få färdigt någon gång.

 

 

Annonser

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten. Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och nu verksam i egna firman Brola. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.