Givande dag

Det blir inte så många rader i kväll. Ja, det är väl nästan natt när det här skrivs och jag känner varken att jag har lust eller tid att fördjupa mig i exempelvis utredningsförslaget som säger att barn och äldre med klara behov inte längre ska få tillgång till assistenter. Det är ett förslag som bör avvisas och förslaget har väckt berättigad ilska hos de organisationer som värnar personer med funktionshinder. Och naturligtvis väckt ilska och stor oro hos de personer som är direkt berörda av förslaget. Klokt nog har det sagts att förslaget inte är färdigt, men det är samtidigt tydligt vartåt regeringen strävar. Fortsätter man på den linjen, så kommer det att straffa sig i valet i höst.

Min dag har varit bra. Silver i OS för damerna när de körde stafetten 4 x 5 kilometer var kul att se. Sedan blev inte mer tv för min del på hela dagen och hela kvällen. Vi for nämligen ut till Skelleftehamn och Folkets hus för att se på alla aktiviteterna som ordnades där. Vi valde det i stället för att se på och eventuellt delta i Prideparaden och i stället för att kika på vintersimmet i älven. Dessa arrangemang drog tillräckligt med folk och vi ville balansera en smula genom att fara österut till Skelleftehamn.

Där, visade det sig, var det gott om folk och det var trevliga aktiviteter som arrangerades. Särskilt mycket folk hade samlats där man fick smakprov på mat från olika länder. Där fanns mat från Thailand, Iran, Afghanistan och – England. Det senare var kanske en smula oväntat men den som var där var Philip Cohen som jag känner sedan tidigare. Denne entusiastiske man hade varit ner till Göteborg nyligen och där passat på att inhandla plumpudding. Till det hade han själv gjort konjakssmör. Jag hade tidigare i mitt 70-åriga liv aldrig testat plumpudding med konjakssmör, men när jag nu gjorde det så blev det en för mig mycket positiv överraskning.

Vi träffade förstås också Mohammad Moradi som var med och arrangerade. Han hade sitt finger i det mesta tycktes det. Han serverade mat och såg till att den afrikanska uppvisningsdansen fungerade och han ställde ut kläder som han själv sytt. En duktig kille som jag hoppas kommer att gå långt här i livet.

I kväll har våra vänner varit här. Timmarna rasade iväg utan att vi tänkte på det och det var mycket trevligt och roligt. Vad kan vara bättre än timmar tillsammans med mat och dryck och samtal och skratt utan närvarande telefoner eller datorer? Jag har svårt att tänka mig något lika givande som det i alla fall.

Vad som hänt i världen utanför vår lilla bubbla vet jag väldigt lite om. Och för tillfället är jag väldigt nöjd med det.

Annonser

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten. Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och nu verksam i egna firman Brola. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.