Samtalen har börjat

Det blir ett kort inlägg eftersom klockan är mycket. Utan att något konkret – för egen del – har blivit gjort har dagen varit innehållsrik. Jag har fått massage av Lena Thall och jag har varit på Sunnanå SK:s kansli. Direkt efter lunch började vaktmästarna att ta bort snö på taken. Det var intressant att kika på och jag slets mellan att kika på skidskyttet från Holmenkollen eller snöskyfflandet från korgen på skyliften.

Sedan vi fick breddade och inglasade balkonger har det över balkongerna på översta våningen byggts ett tak naturligtvis. På det taket har det nu i vinter samlats jättemycket snö som när solen ligger på har börjat glida ner och falla ner. Det är som sagt mycket snö och tung snö. Ingångarna mot södersidan av husen här uppe på Krongatan har därför blivit väldigt farliga och snön måste bort.

Den kom bort i dag och det känns genast mycket tryggare. Det finns ju både barn och äldre människor här och om någon träffas av den nedfallande snön går det illa. Ja, även om vilken människa som helst skulle få en sådan snöklump i skallen går det illa. Så det är skönt att snön över ingångarna är borta nu. Det var väl jobbat av våra duktiga vaktmästare.

Under kvällen har vi haft möte med styrelsen för Sunnanå SK. Årsmötet är på måndag och det är en hel del papper som måste vara helt i ordning till dess. Årsberättelsen ska ju bland annat skrivas under. Som vanligt var mötet både produktivt och trevligt. Det blir nog ett bra årsmöte. Särskilt många brukar ju inte komma på årsmötena och det blir förmodligen inte någon skillnad på det i år. Det gör nu ingenting. Vi vet vad vi arbetar med och vi arbetar både lång- och kortsiktigt. Precis som jag uppfattar att man ska göra.

Så vad har hänt i världen då? Det vet jag faktiskt inte så mycket om. Men jag har snappat upp att Nordkoreas utrikesminister med en liten delegation på ytterligare fyra personer har kommit till Stockholm. Utrikesministern Ri Yong-Ho har ätit middag med vår utrikesminister Margot Wallström i kväll på UD och i morgon blir det samtal mest hela dagen mellan de två. Statsminister Stefan Löfven kommer också att vara med i dessa samtal.

Det ska bli spännande att se vad som kommer ut av dessa dagar av samtal. Uppenbarligen är en upptining av förhållandet mellan Nordkorea och omvärlden och då främst USA på gång. Det spekuleras livligt att Sverige kan ha en viktig roll när det gäller att försöka få till stånd konkreta resultat. Det lär ju inte saknas samtalsämnen under de dagar som Ri Yong-Ho är här för överläggningar.

Och därmed slutar jag för i dag. I morgon väntar de sedvanliga fredagsbestyren samt förstås träningen på morgonen. Det är alltid en bra start på dagen.

Annonser

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten. Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och nu verksam i egna firman Brola. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.