P-strul vid Norrvalla

Jodå, dotter Moa och jag kom iväg till dagens skidtävlingar. Det var sprinttävlingarna som skulle avgöras och det var lite bistert väder till en början. Snö och blåst var inte någon höjdare. Dottern som är frusen försvann snart bort för att värma sig, vilket jag hade stor förståelse för. Vännen Janne var där med sin svåger och jag träffade också Jessica Dyhr på Norran. Ja, det var överlag inte svårt att se en massa bekanta. Också i dag var det nämligen mycket folk på skidstadion. Tävlingarna gick väl som förväntat med Stina Nilsson som vann damernas sprint och Calle Halfvarsson herrarnas.

Det var mycket folk på tävlingarna på skidstadion i dag också. Många vita mössor…

Det var ju kul för Stina Nilsson att vinna. Trots alla hennes framgångar på sprinttävlingarna och nu senast ett guld i OS så hade hon inte någon SM-seger. Calle Halfvarsson la in en fantastisk offensiv i den sista backen uppför slalomhänget och vann bekvämt. Hans formtopp kom lite sent på säsongen må man väl säga. Men det står helt klart att han i sina bästa stunder nog kan matcha även norrmannen Kläbo som varit så suverän i vinter.

Efter målgången på damernas sprint var det bara glada miner hos alla. De känner varandra väl, tjejerna i skidcirkusen.

Här är medaljörerna på herrarnas sprint med suveränen Calle Halfvarsson i mitten.

Dagen i övrigt har rullat på i god ordning och utan några direkta pauser. Det blev shopping och en del annat innan dottern och jag stack iväg ner till Norrvalla för att se tävlingarna med snöskotrar. Stadioncross heter det ibland och scootercross ibland. Där var också väldigt mycket folk och eftersom vi kom först i samband med att tävlingarna började så fick vi inte så bra platser. Optimist som jag är hade jag tagit med sittunderlag. Det visade sig dock att det knappast fanns ståplats. Kul för arrangörerna att så många kom.

Hur det är var så frös vi så eländigt där vi stod i en snödriva och utsatta för en svag vind att vi stack därifrån tidigare. Finalheaten kollade vi i stället på tv.

Här är en bild från stadioncrossen på Norrvalla i kväll. Dottern tog bilder med sin telefon och den ger om inte annat en antydan om att det var väldigt mycket publik där.

Jag blev emellertid lite sur över parkeringen och hur den arrangerats. Det var Skellefteå FF som ansvarade för den. Eller, för att vara korrekt, tog 50 spänn per bil som parkerade där. När vi skulle därifrån gick det nästan inte att ta sig ut. Vi fick hålla på en bra stund för att lirka ut bilen med någon enstaka centimeter bakåt och någon centimeter framåt för att så småningom komma ut.

Jag menar att om man ansvarar för en parkering så gäller det inte bara att försöka klippa in så mycket pengar som möjligt utan även att bilarna ska kunna komma in och ut utan att få parkeringsskador. För jag är övertygad om att det uppstod en hel del eller i alla fall några sådana när alla ska därifrån. Det måste bara vara mer utrymme än två och en halv meter mellan bakändan på en bil och bilen bakom när det står bilar framför och det bara finns en väg ut – bakåt.

Nåväl, gjort är gjort och mitt sura humör släppte snart. Fast jag känner mig nödd och tvungen att berätta om det i alla fall. Det kan ju tänkas att FF får chansen till ett sådant här jobb igen och då bör klubben vara medveten om att man måste ordna allt så att det faktiskt fungerar.

Slutligen – dagen har varit bra och i morgon väntar en ny dag. Men om det blir någon sport då eller inte återstår att se. Blir det så blir det nog att kolla på något som äger rum inomhus.

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten (Norran). Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och tidigare verksam i egna firman Brola. Nu ägnar jag mig åt denna blogg och fritt skrivande för det egna höga nöjets skull. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.