Förutsägbart spel

I kväll blev det förlust mot Växjö igen. Den här gången spelade Skellefteå AIK på hemmaplan och det var kanske därför som förlusten inskränkte sig till bara 0–4. Nåväl, Växjö har ytterligare två segrar som måste tas innan SM har vunnits. Kanske åker spelarna hem från Skellefteå på söndag med traditionella guldhjälmar på sina huvuden? På söndag avgörs nämligen fjärde matchen. Den tredje spelas i Växjö på lördagen. Så det blir ett stressigt och jobbigt dygn för hockeyspelarna.

Vad är det då som felas Skellefteå? Jag är sannerligen inte någon expert, men uppfattningar har jag ändå. Slarviga passningar och slarviga puckmottagningar, Väldigt traditionellt uppspel, vilket gör det lätt för motståndarna att genomskåda och bryta. Spelet med numerärt övertag är faktiskt jättedåligt och det beror på, tror jag, att också det är så traditionellt och lätt att läsa för motståndarna. Allt sådant spel går ut på att skjuta från blå linjen och så ska Jimmie Ericsson styra in pucken.

Om man i stället – som Växjö gjorde – väljer att låta pucken göra jobbet genom snabba och precisa passningar för att skapa öppningar, så tror jag att det skulle gå bättre. Men det får väl Skellefteå öva på till nästa säsong när det förhoppningsvis finns ett nytt tränarpar på plats. Det är ju deras oförmåga att tänka nytt som har lett fram till dessa svidande förluster. Förresten var det nionde matchen i rad som lagen spelat mot varandra som Växjö vinner. Inte en gång har SAIK vunnit sedan 2016 någon gång, om jag förstått rätt.

Det är jätteduktigt av Skellefteå att ha nått finalspelet sju gånger under de senaste åtta åren. Men det krävs ett snäpp till i hur matcherna spelas för att SM-tecknet ska kunna tas hem till stan än en gång.

Min dag har varit bra. Eftersom det uppenbarligen är vår med någon plusgrad även på nätterna bestämde jag mig för att tvätta bilen för första gången i år. Ja, för första gången sedan vintern började. För jättelänge sedan när jag jobbade i Eskilstuna hade jag en VW som jag tvättade på vintern. Den frös ihop och jag kom inte in i bilen på en vecka. Sedan dess avstår jag glatt att tvätta bilen under vintermånaderna.

Efter tvätten kom färgen på bilen fram. Jag var iväg till Solbacken och handlade lite och när jag kom ut kikade jag efter bilen. Jag vet ju ungefär var jag ställde den, men såg den inte. Fastän den stod där. Bilen var så grann och fin att jag vid första ögonblicken inte kände igen den. Då är det en glädje att ha nytvättad bil. I morgon åker sommardäcken på. Det är också ett steg mot sommaren.

Mer än så blir det inte i dag. I morgon blir det inte någon träning, som det ser ut just nu. Vilar mig till måndagen.

Annonser

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten. Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och nu verksam i egna firman Brola. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.