Utslagen

Farsan brukade ibland uttrycka att han kände sig ”dassig”. Jag använder också det uttrycket när man inte känner sig frisk och fräsch till 100 procent. I går började jag känna mig dassig frampå eftermiddagen. Allt stod inte rätt till. Vad som inte stod rätt till visade sig vid 18-tiden. Jag hade tydligen drabbats av någon åkomma i magen. Blev totalt utslagen. Under de närmaste 24 timmarna sov jag nästan 16 timmar. Det har aldrig hänt tidigare vad jag kan erinra mig.

Men jag var inte den enda – eller det enda – som var utslagen. I dag noterade jag att sommarens första dag hade nått oss. En hel del björkar visade upp sina ”musöron” och snart kan vi välkomna den skira grönskan. Det är ju alldeles fantastiskt härligt. Må sommaren bli fin!

Eftersom jag kände mig bättre, om än lite svag, for jag iväg till Sörvalla och kollade på Sunnanå SK:s arrangemang Himlacupen. Det är rekorddeltagande med lag både från Skellefteå och utanför kommunen.

Det var härligt att se sådan aktivitet på Sörvalla. Massor av folk och jag skulle nog kunna säga att det var lite av en folkfest där. Härligt väder och hundratals barn och ungdomar som med sina föräldrar och andra anhöriga med liv och lust engagerade sig i matcherna. Himlacupen spelas också i morgon och jag får se om jag får tid att svänga dit en stund då också. Vädret lär bli lika fint i morgon.

Och med dessa korta rader sätter jag punkt för dagen. Eller för de senaste dagarna eftersom jag inte var snudd på kontaktbar i går.

Annonser

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten. Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och nu verksam i egna firman Brola. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Utslagen

  1. Bo Fuhrman skriver:

    Himlacupen.
    Hoppas Norran var där.
    Annars skriver du, va, Ola?

Kommentarsfältet är stängt.