Några ord om ingenting

Eftersom det var lite kyligare i dag än tidigare i veckan hade jag inte några problem att kolla sista perioden av ishockeymatchen i VM mellan Sverige och Lettland. Det var kvartsfinal och Sverige vann. Nu blir det semifinal på lördag mot USA. Men viktigare för mig än den matchen blir fotbollsmatchen mellan Sunnanås damer mot Domsjö på Electrolux Home arena. Hockeyn får komma i andra hand.

Min dag började bra. Nödvändig och nyttig massage hos Lena Thall gjorde gott för fortsättningen av dagen. Sedan blev det faktiskt som jag hade föresatt mig. Nämligen att få ordning på pappershögarna och klara av den lilla bokföringen. När jag väl börjat  så var det inte så knepigt, trots allt, med debet och kredit. Skönt att ha det gjort i alla fall.

Björktrasten i rönnen nedanför balkongen ligger mesta tiden i sitt bo. Än har det inte blivit någon eller några ungar. Men eftersom hon (jag antar att det är honan) ligger där mest hela tiden, så är det säkert något på gång. Nu när nätterna blir allt ljusare kan jag höra fåglar – mest björktrastar – som är igång mellan elva och tolv. Stillsamt kan jag fundera på när de sover och hur mycket sömn som de egentligen behöver när de är här på somrarna.

Vi människor sägs ju behöva allt mellan sex och åtta timmar varje dygn för att vara någorlunda på alerten och inte köra slut på oss själva. Så länge tror jag inte att våra bevingade vänner vilar. Gissningsvis är allt uträknat på något sätt och det är väl så det fungerar. Det jag märkt på mig själv är ju att man sover mindre på sommaren när det är ljust i stort sett dygnet runt. I alla fall om vi kommer framåt någon vecka samt till några veckor efter sommarsolståndet. Kortare sömn nu tar vi igen med råge på vintern när det å andra sidan bara är ljust några timmar.

Nej, så här går det inte att hålla på att orda. Så här sent tycker jag inte att det finns något att skriva om – fast det naturligtvis finns massor att uttrycka åsikter om. Så därför slutar jag här. Kanske är inspirationen större i morgon.

 

Annonser

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten. Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och nu verksam i egna firman Brola. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.