Försvarade VM-titeln

Så kul att Sverige blev världsmästare i hockey igen. Det är väl inte så ofta som ett landslag kan försvara en VM-titel från året dessförinnan. 2–2 efter full tid och efter en förlängningsperiod där Skellefteås – fast han spelar i NHL – Adam Larsson hade ett skott i stolpen med någon sekund kvar av övertidsperioden. Nu blev det en seger, liksom förra året, på straffar. Kul.

Hockeymatchen har ju dragit ut över hela kvällen i stort sett varför jag inte har kollat in vare sig nyhetsprogram eller SVT:s Agenda, som jag brukar göra. Vad som hänt ute i världen har jag därför inte så mycket begrepp om.

En sak som jag ska kolla närmare på är dock SVT/Novus opinionsundersökning. Jag såg som hastigast att den har gjorts med ett underlag på över 5.000 personer som tillfrågats om vilka partisympatier de har i dagsläget. Utan att gå in närmare på det så kan jag och många, många andra nog konstatera att det kommer att bli ett valresultat som säkerligen kommer att chocka ganska många. Jag vill redan nu förvarna om att jag i så fall tror att det beror på att både den röda och blåa sidan av politiken i alltför hög grad har ansträngt sig för att anpassa sig till Sverigedemokraternas agenda i stället för att driva sina egna frågor.

Men det får jag väl återkomma till senare vid något tillfälle.

Jag avslutar dessa korta rader med att konstatera att dagen har varit bra, vilket jag är tacksam och glad för.

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten (Norran). Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och tidigare verksam i egna firman Brola. Nu ägnar jag mig åt denna blogg och fritt skrivande för det egna höga nöjets skull. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.