Platsens betydelse

Just nu pågår politikerveckan, eller vad man ska kalla den, på Järvafältet i Järva. Det är ett arrangemang som snabbt blivit populärt och som ligger helt rätt i tiden. För två år sedan var det bara Miljöpartiets Gustav Fridolin som var där och pratade. Förra året kom alla partiledare och Socialdemokraternas Stefan Löfven valde att prata där i stället för i Almedalen. I år är alla partiledare där igen. Men publiciteten kring denna vecka är inte särskilt stor. Det är förstås bevakning på vad partiledarna säger, men det känns lite si och så med bevakningen – trots att den ligger i Stockholms absoluta närhet.

När det är dags för Almedalen blir det säkert en helt annan mediabevakning. Almedalen är väl etablerad och det finns väl inte särskilt många medierepresentanter eller utställare eller representanter för organisationer som tackar nej till att vara på Gotland en vecka mitt i högsommaren. Platsen drar och samverkar med ett oerhört mångsidigt program, som säkerligen tilltalar alla smaker. Så långt har man inte hunnit i Järva, men jag hoppas att politikerveckan där utvecklas. Redan i år genomförs drygt 100 seminarier under de åtta dagarna.

Snart äger mötet mellan de egensinniga herrarna Kim Jong-Un och Donald Trump rum. Vi får väl mötas i morgon bitti av rapporter om hur det har gått.

Min dag har varit bra. För en tid sedan ansökte jag om ett nytt pass, men sedan har jag inte hört något. Så i dag ringde jag till polismyndigheten för att fråga om passet var klart. Och det var klart att det var klart. Så jag åkte ner till stan för att hämta det och påtalade då att jag inte fått något meddelande om att hämta det. Då visade det sig att de noterat fel telefonnummer så det var väl någon annan som fick beskedet.

Med det nya passet bredvid mig var det så dags att gå in och göra en ny ansökan om Esta. Det är en möjlighet som bland andra vi i Sverige har när vi ska åka till USA. Ett enklare förfarande än att ansöka om visum. Det är jag tacksam för. Vi planerar en resa över Atlanten till någon gång runt nyåret för att hälsa på tvillingarna Maya och Ramy och deras föräldrar. Snart dags också att köpa biljetter.

Jag kan också meddela för den som eventuellt är intresserad att jag faktiskt känner mig en smula bättre trots att det är litet svårt med sömnen på grund av det onda. Men lite bättre är det och det är jag glad och tacksam för. Jag känner ju ingenting när jag som i morse gick till träningen för att sätta mig en halvtimme på motionscykeln. En del andra maskiner kunde jag också använda. Åt rätt håll – framåt – tycks det gå.

Annars har jag ju kommit på det lite finurliga att tänka på vad Ingemar Stenmark sa på sin tid. Nu när man är på ålderns höst, så sägs det ju att man är i utförsbacken. Och då är det ju” bara å åk”. Det gick ju bra för honom. Om än backarna vi talar om är lite annorlunda till sina karaktärer.

 

Annonser

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten. Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och nu verksam i egna firman Brola. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Platsens betydelse

 1. Bo FuhrmN skriver:

  Krya på dig, mannen!
  Uppsala nu.
  Barnbarn nr 4 går ur nian!
  Syns på SSK-match snart!
  Bosse

Kommentarsfältet är stängt.