Några ord om dagen

Det var ju roligt att det gick så bra för våra grannar i fotbolls-VM i dag. Island spelade oavgjort mot Argentina och Danmark slog Peru. Jag är sannerligen och tyvärr inte så förhoppningsfull när det gäller Sveriges första match mot Sydkorea på måndag. Men vi får ju se hur det går.

Jag blev väldigt glad i dag, apropå fotboll, att Sunnanås damlag vann med så stora siffror mot Kramforsalliansen. Fast jag tror att de skriver namnet Kramfors Alliansen. Hur som helst vann Sunnanå säkert med 8–1 och det var fem spelare som stod för målfabrikationen. Tre av dem hade inte tidigare under säsongen gjort mål. Bra. Det talar för att det finns en bredd i laget och i truppen. Nu är det också tre spelare som i år har gjort hattrick – Villemo Dahlqvist, Maya Pitts och Annika Kukkonen. Hoppas att lika många i Sunnanå ”målar” på torsdag i nästa vecka när det är tidig seriefinal mellan Morön och Sunnanå på Skogsvallen.

Bupe Okeowo var en spelare i Sunnanå som gjorde mål i dag och hon var till ständig oro för försvaret i laget från Kramfors. Foto: Ola Theander

Barnbarnen Ramy och Maya blev besvikna när jag inte kom till Kairo i dag. Men jag har lovat att jag i stället kommer till dem i USA runt årsslutet. Dit är biljetterna redan inhandlade och det är bara att hoppas på att hälsan står oss bi så att den resan blir av. Men snart är barnen så stora att de med en smula assistans själva kan ta sig över Atlanten och komma till oss här i Skellefteå.

Jag tror att det skulle kunna vara en god erfarenhet för dem med helt andra förutsättningar för fritiden än vad som finns i USA och i Egypten. Vi får väl se om det går att ordna.

Jag har inte någonting att klaga på när det gäller min dag. Och därmed får det väl vara slut för i dag.

Annonser

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten. Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och nu verksam i egna firman Brola. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.