Slutsekundsförlust

Som så många andra har jag i dag gått och väntat på att klockan skulle bli åtta på kvällen. Då var det dags för den väldigt uppskrivna matchen i VM-fotbollen mellan Tyskland och Sverige. Senast Sverige slog Tyskland i VM var tydligen för 60 år sedan och jag minns fortfarande de korniga bilderna från den svart-vita TV:n hemma hos klasskompisen Jan Janzén utanför Örebro. Det som fastnat i minnet är förstås Kurt Hamrins 3–1-mål. En klassiker.

Nu var 10–15 sekunder kvar av matchen när Tyskland fick frispark strax utanför straffområdet till höger om det svenska målet. Ställningen intill dess var 1–1. Då gjorde Tyskland mål och gick segrande ur matchen. Det var förstås väldigt surt. Men det är så det är i idrotten. Ingenting är klart förrän slutsignalen går. Det låter naturligtvis som en plattityd och är det väl också.

Det svenska laget kämpade väl och höll emot det väldiga tryck som det tyska laget lade på svenskarna. Sverige och Ola Toivonen gjorde det första målet och Sverige ledde i halvlek, vilket gav stora förhoppningar fram till tre-fyra minuter i på andra halvlek när tyskarna kvitterade.

Nu måste Sverige på onsdag vinna med ett par mål mot Mexiko för att gå vidare till åttondelsfinalen. Måhända blir det så, men troligare är väl att Tyskland vinner med fler mål mot Sydkorea och därmed tar andraplatsen i gruppen och går vidare. Dock – allt återstår att se. Det blir lite spännande mitt i veckan också.

Allmänna händelser i närområdet och ute i världen låter jag bli att nämna i dag. Dagen har varit god med lite shopping och ett gott samtal.

Annonser

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten. Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och nu verksam i egna firman Brola. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.