Vården och svalor

Vård och omsorg borde vara ett stort ämne i den kommande valrörelsen. Självklart också demokratin; att partierna noga och i varje framträdande betonar demokratiska och humanistiska värden. Men just nu tänker jag skriva lite om vården.

Det är sommar och som vanligt under sommarmånaderna stängs många våravdelningar. Läkare och sköterskor och annan personal ska ha semester och då klarar inte vården av att hålla vårdplatserna öppna. Ja, det är så illa att många landsting inte ens under icke-semestertid fixar att hålla alla vårdplatser öppna. Till stor del beror det på bemanningsproblem. Det är svårt att få tag på läkare och sjuksköterskor. I stor utsträckning är landstingen beroende av att hyra in läkare och sköterskor från bemanningsföretag.

Nu läser jag i Dagens Nyheter att landstingen i en ökad utsträckning måste förlita sig på att hyra in också barnmorskor för att klara förlossningarna. Kostnaden för landstingen att hyra in barnmorskor ökade från 16 till 39 miljoner kronor mellan 2016 och 2017. Det är mer än en fördubbling. Tidningen konstaterar också att kostnaden för landstingen för att leja hyrpersonal ökade från 4,6 miljarder kronor 2016 till fem miljarder kronor förra året. Detta trots att Sveriges kommuner och landsting, SKL, tillsammans med regioner och landsting har slagit fast en strategi om att göra sig oberoende av hyrpersonal till första januari 2019. Den strategin slogs fast 2016.

Jo, jo – lycka till med den strategin och att nå det målet. Enda sättet att möjligen nå det vore väl om alla regioner och landsting gör gemensam sak och låter bli att hyra in personal. Bemanningsföretagen skulle därmed inte någon efterfrågan och om de läkare och sköterskor fortfarande vill ha något att leva på, så får de vackert söka sig tillbaka till fasta tjänster hos landsting och regioner. Men detta kommer inte att ske. Ett resultat av en sådan dramatisk förändring i personalrekryteringen skulle få vådliga konsekvenser för personer som behöver vård. Väldigt många människor skulle utsättas för stora problem och många skulle då i förtid när de inte får vård i tid.

Så hur ska våra politiker lösa det här problemet då? Ja, jag vet inte. I ett nyhetsprogram i dag såg jag att det finns ett ställe (jag har glömt var det var) där det inte är några som helst problem att rekrytera sköterskor. Faktiskt finns det en liten kö av sköterskor som gärna tar ett arbete där – om och när en plats blir ledig. Och detta är i en landstingsdriven verksamhet. Lösningen på det stället har varit att personalen bland annat är delaktig i alla beslut. Det finns mentorer och en ordentlig handledning vid nyanställningar. Avdelningschefen tar helt enkelt ordentligt hand om sin personal så att arbetsmiljön blir så bra som den kan bli, vilket minimerar stressen.

Det är därmed inte sagt att denna lösning passar överallt. En faktor som gör att läkare och sköterskor söker sig till bemanningsföretag är ju att de själva kan välja när och var de vill jobba. Jobben är dessutom fria från det mesta av det administrativa jobbet som nu får ligga på den fasta personalen och som ytterligare en faktor måste lönen nämnas. Det är betydligt bättre betalt att vara anställd av ett bemanningsföretag än direkt av landstinget eller regionen.

Det förtjänar också att nämnas att bemanningsföretagens locktoner har orsakat landstingen stora och växande problem långt innan flyktingvågen 2015 var ett faktum. Det är med andra ord inte de asylsökandena som är bidragit till att vården saknar personal.

Hur som helst ska det bli intressant att se om någon politiker eller något parti i valrörelsen presenterar trovärdiga lösningar på problemet att rekrytera personal till vården. Och för övrigt till omsorgen, socialtjänsten och polisen – för att nu nämna några andra yrkesgrupper som behöver bli större. Mycket större.

Nu till något helt annat. När det börjat att svalna framåt kvällen sitter vi gärna på balkongen och njuter av svalkan. Jag ser svalorna jaga fram högt där uppe i skyn och jag kommer att tänka på hur i hela friden de kan och hinner se de små flygfän som ju är deras föda. Jag funderar också på vilket näringsinnehåll det finns i dessa flygfän. För på något sätt måste ju svalornas fångst räcka till för den energi som de förbrukar när de far fram med sina snabba vingslag. Undrar om det finns någon vetenskaplig undersökning som ger svaren på mina frågor. För om energiinnehållet i de flygande krypen är så stort så borde det förmodligen vara något för oss också.

Kanske är sådant på gång. Flera gånger har jag hört talas om att en massa kryp kan bli vår framtida proteinkälla. Jag tycker inte det låter så där väldigt aptitligt, men måhända får framtida generationer hålla till godo med det. Smaktillsatser finns ju alltid och sådana utvecklas väl också de kontinuerligt. Eller så blir det som i visan: ”lite socker i botten så går allting ner”.

Dagen har varit god och fin. Vi pallrade oss bland annat ner till Alhems trädgård och käkade glass innan vi tog oss an finalmatchen i fotbolls-VM mellan Frankrike och Kroatien. Jag har inte anknytning till något av dessa länder, men hoppades av okända skäl att Frankrike skulle vinna. Och så blev det också.

Annonser

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten. Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och nu verksam i egna firman Brola. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.