Åtta år i dag

I dag för åtta år sedan gjorde jag mitt första inlägg på denna blogg. Tänka sig – vad tiden går fort. Med anledning av detta lilla jubileum kan meddela lite av den statistik som jag kan ta del av. Jag blir lite impad själv, må jag säga. Och ger mig därför själv en klapp på axeln.

När detta skrivs har jag gjort 4.320 inlägg och jag har använt 74 procent av det utrymme som worldpress.com har gett mig. Jag kan notera att dessa inlägg har renderat i 515.314 visningar. Går jag in på var mina läsare är och har varit, så kommer de flesta visningarna från Sverige. Men uppenbarligen finns det det läsare också på andra håll i världen. Från USA redovisas upp till 30 visningar per dag och en annan plats som under senare tid har ”seglat upp” är Hongkong. Därifrån sker regelbundet och dagligen ett tiotal visningar.

Under årens lopp har visningar skett i många andra länder. 2013 var det inte mindre än 76 länder som som redovisades i min statistik. Jag kan förstås bara anta att en hel del av dessa visningar har skett av misstag. Det vill säga att någon har kommit in på min blogg på ett helt slumpmässigt sätt. Men det kan förstås också vara så att det är någon svensk i förskingringen som har klickat på min blogg för att se vad jag skriver om.

Det är kul att kika på den här statistiken och jag gör det bara vid speciella tillfällen som exempelvis i dag. Det finns kanske också skäl till att redovisa varför i hela världen jag envisas med att skriva. Det jag skriver om är ju tråkigt, har jag fått höra. Det handlar mycket om samhällsfrågor och jag ger mina synpunkter på det som händer, vilket nog inte är så intressant för den breda allmänheten.

Men mest skriver jag för min egen skull. Att skriva är som att andas och jag känner att det är helt nödvändigt att göra det. Att skriva är ju något som jag i okloka former och med lite olika intensitet har gjort hela livet. Utanför bloggen skriver jag på och om andra saker och jag kan nog säga att jag varje dag skriver något. Även om jag då och då har hoppat över någon dag här på bloggen.

Och med detta sagt får det väl bli det enda jag lägger ut i dag. I morgon är det en ny dag och så småningom blir det väl några rader om morgondagen också.

Annonser

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten. Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och nu verksam i egna firman Brola. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Åtta år i dag

  1. Bo Fuhrman skriver:

    Snyggt jobbat!
    Hur hittar man statistiken, Ola?
    Ha en bra helg!

Kommentarsfältet är stängt.