Snögubbe och sport

Jag vet inte hur länge sedan det var sedan jag senast såg någon göra en snögubbe. Jag minns inte om jag byggde någon sådan ens när dottern var liten. Men i dag nedanför balkongen var det någon morfar eller farfar som med hjälp av två grabbar byggde en snögubbe. Komplett med mun, ögon och armar. Allt av nedblåsta grenar och en härlig kramsnö. Det tog inte alls lång stund eller många meter i snön förrän den kraftiga underdelen var färdigrullad och på plats.

Nu så här på kvällningen har snögubben ramlat och är blott ett minne. Men det var kul att se barnens entusiasm under bygget.

Dagen har rullat på. Vi var nere en stund på PMU:s secondhandförsäljning. Vi kallar det fortfarande för Allmosan. Det har blivit en riktig samlingspunkt och det är väldigt mycket folk där under lördagarna. Ja, även under måndagar och onsdagar när butiken också är öppen hörde jag av en anställd. Allmosan har uppenbarligen nått en kritisk gräns som är så viktig för antalet besökare. Folk åker dit för att göra fynd förstås. Men de kommer också för att träffa andra. Allmosan har helt enkelt blivit en mötesplats där man alltid träffar någon som man känner och kan växla några ord och skratt med. Så också för mig i dag.

I övrigt har det handlat en liten stund åt shopping och definitivt längre stunder med idrott. Ja, inte för att jag idrottar själv. Men jag var nere på Electrolux Home arena och tittade på träningsmatchen mellan Moröns och Sunnanås damlag. Det förstnämnda laget vann med 3–0 och det var väl kanske i sin ordning med tanke på att Morön i år kommer att spela i Elitettan och Sunnanå i divisionen under. Sunnanå hade också flera spelare som av olika skäl inte kunde eller skulle spela.

Knappt hann jag hem förrän det var dags att kolla skidor och skidskytte. Jag tycker att det var jättekul att Stina Nilsson slog den under den här säsongen hittills obesegrade Therese Johaug. Visserligen bara med 0,2 sekunder på tio kilometers åkning. Men en seger är en seger och en seger över Johaug stärker säkerligen det redan goda självförtroendet. I skidskyttet komHanna Öberg på tredje plats. Duktigt.

Och så var det EM-kvalmatch för det svenska herrlandslaget i fotboll i afton. Seger mot Rumänien med 2–1. Tuffare blir det borta på tisdag då landslaget möter Norge, som ju tränas av Lasse Lagerbäck.

Så när dagen ska summeras, så kan jag konstatera att den som har gått har varit bra för min del.

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten (Norran). Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och tidigare verksam i egna firman Brola. Nu ägnar jag mig åt denna blogg och fritt skrivande för det egna höga nöjets skull. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.