Varmt och slappt

Som pensionär upplever jag intensivt att varma dagar blir slappa dagar. Det är bara att strippa av sig nästan alla kläder och sitta på balkongen för att lapa sol. Gå in och dricka lite vatten, lösa ett korsord eller en sudoku, ligga och vila lite, läsa en bok och bara ta det lugnt. Gissningsvis kommer dagarna i stort sett att bli sådana framöver  också eftersom meteorologerna har utlovat fortsatt värme till och med söndag åtminstone. Sedan blir det mer normalt med temperaturer runt 20 grader.

Så egentligen har jag inte mycket att skriva om. Boris Johnson är nu premiärminister i Storbritannien och i kväll har han stuvat om ordentligt i sin regering. Det sägs vara den största förändringen i regeringen som gjorts utan att något annat parti har tagit makten. Vi får väl se, som jag skrivit om tidigare, vad allt detta kan komma att föra med sig.

Hustrun begav sig i afton iväg till Stockholm för att i morgon fara vidare till Kairo. Det är barnbarnen som lockar och det gäller att passa på när de är där. Det är ju lite lättare att åka till Egypten än till USA när tiden som står till buds bara är en vecka.

När vi var på flygplatsen insåg jag snabbt att arbetet med att förlänga start- och landningsbanan är i full gång. Den ska ju bli 400 meter längre för att större plan ska kunna landa och lyfta. Det som hägrar är charterflyg direkt till Thailand och uppenbarligen finns det bolag som är intresserade av att dra igång den turen. Men om det blir redan till vintern återstår att se.

Hur som helst gick lastbilarna i skytteltrafik till östra banänden. Nu vet jag inte vad de var lastade med. Men med tanke på hur bilarna såg ut verkade det vara asfalt i lasten. Så jag undrar hur långt de har kommit. Jag har i alla fall förstått att arbetet bedrivs intensivt och företrädesvis då på nätterna när inga plan startar eller landar.

Jag noterade också att det är ganska tyst och betydligt mindre folkligt på flygplatsen och i terminalen. Jag har ju inte varit där sedan Norwegian slutade flyga. Nu är det bara SAS som trafikerar Skellefteå med sin linje ner till Stockholm. Lyckligtvis verkar det som om planen fylls även om SAS förstås har passat på att höja priserna rejält på den här linjen när konkurrensen försvann.

Nog om detta och allt annat. Min dag har varit bra.

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten (Norran). Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och tidigare verksam i egna firman Brola. Nu ägnar jag mig åt denna blogg och fritt skrivande för det egna höga nöjets skull. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Varmt och slappt

  1. Bo skriver:

    God natt, kämpe!

Kommentarsfältet är stängt.