Politik och fotboll

Det är ju på ett sätt uppmuntrande att det i alla fall har gjorts ett försök till samtal mellan Nordkorea och USA. Dessa försök har ägt rum i Stockholmsområdet. Sverige har ju sedan länge en ambassad i Nordkorea och är tämligen ensam om att vara representerade där. Det är förmodligen anledningen till att samtalen förläggs till Sverige och till Stockholm. Det har ju skett en gång tidigare.

Tanken bakom samtalen är att länderna ska komma överens om att Nordkorea inte ska ha kärnvapen eller skaffa sig möjlighet att bygga upp en kärnvapenarsenal. Inför förhandlingarna i Stockholm fanns det ett visst hopp om att samtalen skulle kunna föras framåt.

Enligt uppgifter i massmedia samtalade delegationerna åtta timmar. Sedan avbröt nordkoreanerna förhandlingarna genom att säga till de samlade medierna att USA inte hade tillfört något nytt till det som redan var känt. USA däremot hävdar att samtalen har gått bra och att nordkoreanernas version inte är sann. Vara hur det vill med det. Båda parter har naturligtvis skäl att skylla på varandra. Och beskylla varandra.

Mot den bakgrunden är det oerhört svårt för att inte säga omöjligt för utomstående att säga vem som säger sanningen och vem som försöker töja på sanningen. Båda parter har förmodligen skäl att säga vad de säger för att påverka eller i alla fall ge sken av något som de anser gagnar sina respektive sakpolitiska ståndpunkter.

Det är sent. Slutligen har jag bara att säga att dagen har varit bra. Med spänning följde jag kvalmatchen mellan Sunnanås tjejer och Bollstanäs. Det gästande laget vann, men det är retur nästa söndag nere i Upplands Väsby. Jag vill tro att Sunnanå då vinner med två mål. Tjejerna är motiverade och kan säkert klara av det.

DSC00535.JPG

På bilden ser vi Villemo Dahlqvist som gjorde Sunnanås båda mål i dag. På söndag gör hon fler tillsammans med Maya Pitts, Ellen Schampi, Ellen Maund och andra.

 

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten (Norran). Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och tidigare verksam i egna firman Brola. Nu ägnar jag mig åt denna blogg och fritt skrivande för det egna höga nöjets skull. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.