Stilla dag

Stilla dagar behöver vi alla. Som pensionär finns det goda möjligheter att få sådana i stort sett närhelst man vill. Det finns få saker som man tycker att man måste göra. Och det som man måste göra kan man ta god tid på sig att göra.

Av detta följer att jag inte har gjort särskilt mycket i dag. Jag har ägnat några timmar åt att läsa Dagens Nyheter och sådant som jag missade i tidningarna i går. Jag har försökt mig på DN:s söndagskryss, som jag bara har lyckats lösa en enda gång. Vi har varit ute på en bilpromenad och vi har stökat runt lite varstans och träffat på en del människor som vi känner.

Jag kollade när Kalle Berglund kom nia på 1500 meter i VM och Kim Amb när han kom åtta i spjut. Duktigt av dem. Men nu är det slut på friidrotten för i år och det jag närmast ser fram emot när det gäller idrott på TV är damlandslagets EM-kvalmatch på torsdag och så säsongens Vinterstudio på helgerna.

Så nu vet ni det.

I går träffade jag en bekant som är mycket kunnig om förhållandena i USA. Vi pratade länge. Inte bara om situationen i USA med Donald Trump som president, utan även om samhällsutvecklingen i Europa och i Sverige.

När det gäller USA är situationen onekligen extrem. Donald Trump har ju häromdagen ställt sig framför TV-kamerorna och öppet deklarerat att han finner det helt OK att be utländska ledare att agera så att det påverkar det amerikanska presidentvalet. Givetvis underförstått att sådant utländskt agerande ska föra honom till presidentposten än en gång. Det är ett klart olagligt agerande och det är ju bland annat av den anledningen som demokraterna har dragit igång en process som nog leder till riksrätt mot presidenten.

Att presidenten inte är klok är ju bekräftat många gånger tidigare. Han är synnerligen olämplig för alla poster där han ska representera flera personer och minst av allt är han lämplig som president. Men det är ju väldigt uppseendeväckande att inte fler av hans partikamrater i det republikanska partiet reagerar mot hans beteenden. Hittills är det ju bara några få republikaner som har gjort det och de kölhalas och attackeras ständigt av presidenten.

Utifrån mångas och även mitt perspektiv borde detta inte kunna fortsätta. Men vi får se hur det blir.

Min dag har varit lugn och stillsam, som ni redan förstått. Det är om inte ganska skönt att inte förrän sent på kvällen öppna datorn ordentligt för att se vad som hänt på de plattformar som jag brukar besöka. I morse var jag bara in en kort, kort stund för att se om motorvärmaren hade gått igång. Dagar utan dator och telefon är bara det en hälsokur i miniformat.

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten (Norran). Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och tidigare verksam i egna firman Brola. Nu ägnar jag mig åt denna blogg och fritt skrivande för det egna höga nöjets skull. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.