Vaccin är vinst

I dag var det första dagen av lite lättare restriktioner. Förhoppningsvis kommer dessa inte att få till följd att smittspridningen ökar. I Norrbotten är det fortfarande full fart på smittspridningen och det kan ju tjäna som ett memento till oss alla – fullt vaccinerade eller inte – att smittan finns där ute någonstans. Den kommer att finnas där och den kommer att fortsätta göra folk jättesjuka. Men med två doser vaccin ökar motståndskraften både mot smittan och sjukdomen.

Här i Sverige tycks viljan att låta sig vaccineras vara stor. Det är bra. I andra länder måste man locka folk till vaccinationscentralerna. Flera länder och i USA delstater ordnar lotterier där man kan vinna stora pengar. Tar du en spruta med vaccin så får du en lott och kan vinna en miljon eller något sådant.

Det må vara en lockelse för många. Själv känner jag inte något behov av sådana stimulanser. Det räcker gott och väl med vetskapen att vaccinet skyddar mot att bli väldigt sjuk – om man skulle stöta på smittan. Det är väl en tillräckligt god vinst.

Det är lite sent och jag ska väl inte orda så mycket. Dagen har varit bra. Jag har faktiskt fått en del saker gjorda, vilket känns tillfredsställande. Kvällen blev speciell. En kompis bjussade på en grillkväll. Den blev fin med god mat, goda drycker och gott snack med mycket skoj inblandat. Att vädret var soligt och luften stilla gjorde absolut sitt till för att kvällen skulle bli lyckad.

Dessutom slog jag ihjäl årets första mygga. Den var stor, ska ni veta. Vilket måhända är ett litet tecken på att det kan bli mycket mygg i år. Men om vädret blir så fint som det har varit så torkar det snabbt upp och myggornas alla barnkamrar försvinner. Enbart ur den aspekten kan jag tycka att sommaren gärna får bli solig och torr. Vi har ju tillräckliga nivåer i våra grundvattenreservoarer för att klara en relativt torr sommar. Å andra sidan krävs det regn om vi ska ha en någorlunda balans i tillvaron.

Nej, nu surrar jag bara. Kanske som en mygga. Dagen har varit bra.

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten (Norran). Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och tidigare verksam i egna firman Brola. Nu ägnar jag mig åt denna blogg och fritt skrivande för det egna höga nöjets skull. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s