Vill möta ufo

Nu är det alldeles för ljust att skåda upp på himlen för att försöka se några stjärnor. När det är riktigt mörkt om sisådär ett halvår så finns stjärnorna där. Fast från en balkong i stan ser du ändå nästan någonting. Du är vad som jag tror kallas ”ljusblind”; ögat störs av alla ljus som finns överallt och som stör ögat även om du tittar uppåt.

Jag ska villigt erkänna att jag aldrig har sett en riktig stjärnhimmel. Aldrig varit på en riktigt mörk plats tillräckligt länge för att kunna se en del av vad som finns därute i det universum som ingen vet hur stort det är.

Det är väldigt rymder som fantasin har att röra sig i och det finns väl inte några begränsningar av vad som kan tänkas finnas där ute. Här på jorden fascineras av den teknik som skapats som gör det möjligt att skicka upp raketer till Mars som kan landa där. Det är skickligt och övergår förstås mitt förstånd hur man kan få ihop något sådant.

Men det som vi hittar på och slår oss på bröstet för är förmodligen bara nästan ingenting för andra världar. För alldeles självklart finns det liv på andra ställen också. Jorden är vårt hem och vi är på god väg att förstöra det. Men här på Jorden ser vi ut som vi gör och har det förstånd som vi har.

Annat liv behöver inte alls vara likt vårt. Det är ungefär som när man försöker beskriva gud som en gubbe med skägg. Om det finns en gud så är det förmodligen någon så kallad utomjording som var här för länge sedan och fick folk att tro på sig. Religioner kan ju bildas på många olika sätt har jag förstått.

Nåväl, det finns alltså liv lite varstans i universum. Jag är totalt övertygad om det i alla fall. Ibland kommer de på besök och då kommer de i sina farkoster som vi kallar för ufon. Det finns hur många vittnesmål om sådana som helst. I olika omgångar har det gjorts stora undersökningar och inom kort kommer en rapport att presenteras i USA. NASA, den amerikanska rymdstyrelsen, kommer också att ägna mer kraft åt att försöka ta reda på vad det är som besöker oss ibland.

Det är självklart att det skulle vara oerhört intressant för teknikerna att få tag på ett sådant där ufo. När jag jobbade i Sundsvall lärde jag känna en fotograf som en gång hade varit ute vid Höga kusten. Vid en brant vid havet stod två ufon som försvann blixtsnabbt och utan ett ljud. Självklart blev inte ”min” fotograf trodd när han berättade det. Jag gjorde det dock och gör det fortfarande.

Samma fotograf fick emellertid mer tilltro när han i några bildrutor fick med – också den gången – två föremål på himlen. Han hade låtit kameran stå på för att han ville filma vajande svenska flaggor. När han granskade filmen såg han dessa föremål. Försvaret visste ingenting, Luftfartsverket ingenting. Men föremålen fanns på bild.

Jag tycker att det skulle vara väldigt spännande att få se något sådant. Gissningsvis är det väl lättare att se en björn i vilt tillstånd och ute i naturen – något jag aldrig heller har gjort – än att komma någorlunda nära ett ufo. Ändå känner jag att jag nog hellre vill vara nära ett ufo än att komma i närkontakt med en björn. Å andra sidan lär inget av det hända och det får jag kanske vara glad och tacksam för.

I dag var jag ner till Electrolux Home arena, det vill säga Norrvalla, för att se Sunnanåtjejerna spela säsongens första seriematch. Det gick bra och Sunnanå vann premiären mot Själevad. Det var kul. Men det var inte kul att också Sunnanå nu har övergivit kontanterna vid entrén. Hoppas att det inte leder till att jag bojkottar också den verksamheten.

Min dag har varit bra.

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten (Norran). Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och tidigare verksam i egna firman Brola. Nu ägnar jag mig åt denna blogg och fritt skrivande för det egna höga nöjets skull. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s