Evakueringen avslutad

I kväll vann tjejerna i Sunnanå en duktig seger mot Infjärden. Sunnanå vann med 0–6 eftersom det var en bortamatch. Just nu leder Sunnanå division 1 Norra men det finns ett par lag som har spelat färre matcher och kan gå förbi när också de har spelat lika många matcher som Sunnanå. Men realistiskt sett ligger väl Sunnanå på tredje plats i tabellen. Bra jobbat, tycker jag.

Nu har Sverige, säger utrikesminister Ann Linde, evakuerat alla som man kan evakuera från huvudstaden Kabul i Afghanistan. I och för sig finns det personer kvar som har arbetat för svenska intressen, men i och med att säkerhetssituationen är som den är, så har evakueringen avbrutits. Stordelen av den personal som har jobbat för Sverige har med sina familjer lyckats ta sig till flygplatsen och ut därifrån med de plan som svenska försvaret har tillhandahållit. Alla svenskar lär också vara evakuerade.

Hur de evakuerade som nu kommit till Sverige egentligen känner är säkert väldigt kluvet. Naturligtvis är det skönt och tryggt att komma ifrån landet som talibanerna i fortsättningen kommer att styra. Men blandat med den tryggheten finns förstås massor av känslor och tankar. Släkt och vänner är kvar och oron över vad som kommer att hända med dem kommer att kännas väldigt tung.

I dag meddelades också att allt det bistånd till Afghanistan som har gått genom den afghanska staten nu stoppas. Det är naturligtvis rätt och riktigt. Pengar som hamnar direkt i talibanernas fickor riskerar ju definitivt att hamna i deras fickor och inte komma afghanska folket till del. Tvärtom – pengar till talibanerna bidrar bara till att göra livet för den vanlige afghanen till ett än värre helvete än vad det redan är.

Så vitt jag förstår fortsätter USA att evakuera afghaner och andra från Kabul. Detta trots terrordådet i går som totalt sett dödade ungefär 170 människor varav tolv var amerikanska soldater.

Dagen har varit lugn och skön. Vi tog en promenad nere på stan och passade på att uträtta några ärenden. Jag var också in på bokhandeln och beställde en bok, som jag vill läsa. Så dagen har varit bra, vilket starten på gymmet och det efterföljande fikat alltid är en garant för.

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten (Norran). Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och tidigare verksam i egna firman Brola. Nu ägnar jag mig åt denna blogg och fritt skrivande för det egna höga nöjets skull. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Evakueringen avslutad

  1. Bo Fuhrman skriver:

    God Natt, kämpe! Bosse

    Skickat från min iPhone

Kommentarer är stängda.